Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

I’ve Loved You So Long (Il y a longtemps que je t'aime)



Όταν η Τζουλιέτ βγαίνει από την φυλακή μετά από 15 χρόνια, η μικρή αδερφή της Λία την καλεί να μείνει μαζί της στο σπίτι μαζί με τον άντρα της, Λουκ και τα 2 παιδάκια που έχουν υιοθετήσει από το Βιετνάμ. Η Λία είναι καθηγήτρια λογοτεχνίας σε κολέγιο, και είχε χάσει κάθε επαφή με την αδερφή της καθώς οι γονείς της το είχαν απαγορεύσει και οι ίδιοι την θεωρούσαν νεκρή. Κατά την διάρκεια της δίκης της, η Τζουλιέτ είχε αρνηθεί να μιλήσει, και δέχτηκε σιωπηλά την ποινή της.

Πλέον η Τζουλιέτ δυσκολεύεται να προσαρμοστεί καθώς αφενός είχε να δει την αδερφή της για πολλά χρόνια, και αφετέρου το έγκλημα της προκαλεί πολλές άσχημες αντιδράσεις από τον κοινωνικό της περίγυρο, και ακόμα και από τον Λούκ. Στην προσπάθεια της να βρεί δουλειά, δέχεται πολλά σχόλια αλλά της δίνεται η ευκαιρία και έρχεται πιο κοντά και να αναπτύξει πλατωνική σχέση με τον αστυνομικό που συναντάει συχνά που είναι υπεύθυνος αναστολής της, ο οποίος αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι για κάποιος η ζωή μετά την φυλακή και μοιράζεται μαζί της ένα κρυφό όνειρο που έχει. Επίσης έχει έρθει κοντά και με έναν συνάδερφο της αδερφής της, τον Μισέλ.

Δυνατά συναισθήματα και αντιδράσεις, δύσκολες καταστάσεις, και εξαιρετικοί ηθοποιοί. Η ταινία και οι ηθοποιοί κέρδισαν πολλά βραβεία και έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου