Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

GAME OF THRONES



Πρόκειται για μια σειρά του HBO που ξεκίνησε να προβάλλεται τον προηγούμενο Απρίλιο, και ολοκληρώθηκε 20 Ιουνίου. Βασισμένη στην πολύ επιτυχημένη σειρά βιβλίων του George R.R.Martin ολοκλήρωσε τον 1ο κύκλο με 10 ωριαία επεισόδια ενώ τον Απρίλιο του 2012 περιμένουμε την συνέχεια. Πολύ αίμα, άσχημη γλώσσα και αρκετές ερωτικές σκηνές δίνουν το παρόν σε κάθε επεισόδιο, όμως το σύνολο του επεισοδίου θα σε ανταμείψει.
Η ιστορία πάει ως εξής: Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι εποχές διαρκούν χρόνια ολόκληρα, οι χειμώνες είναι αμείλικτοι και πολλές φορές τα καλοκαίρια σύντομα. Στον κόσμο των 7 βασιλείων, βασιλεύουν 9 οίκοι, εκ των οποίων οι βασικοί για την πρώτη σεζόν είναι οι εξής:

Οίκος των Arryn.
Δύο είναι οι χαρακτήρες από τον συγκεκριμένο οίκο, ο Τζων Αρρυν και ο γιος του Ρόμπερτ. Ο πρώτος δολοφονήθηκε πριν ξεκινήσει το πρώτο βιβλίο, και η δολοφονία του αποτέλεσε αφορμή για πολλά απ τα γεγονότα που ακολούθησαν. Ο Ρόμπερτ είναι ένα αδύναμο αγόρι 10 χρονών που δεν αποχωρίζεται την αγκαλιά της μητέρας του, Λάισα και που όμως πρέπει να ετοιμαστεί για να γίνει βασιλιάς στην Κοιλάδα.

Οίκος των Baratheon.
Ο Ρόμπερτ Μπαράθεον είναι ο βασιλιάς όλων των βασιλείων όταν έκλεψε-νίκησε τον Ρίγκαρ Τανγκάρυεν και ανέβηκε στον Σιδερένιο Θρόνο. Είναι παντρεμένος με την Σέρσει Λάννιστερ και διάδοχος του θρόνου είναι ο γιος τους Τζόφρυ Μπαράθεον.

Οίκος των Lannister.
Ο αγαπημένος Οίκος όλων! Προφανώς μιλάω ειρωνικά! Η βασίλισσα Σέρσει, λειτουργεί πανέξυπνα αλλά πολύ ύπουλα στο 1ο βιβλίο τουλάχιστον, έχει ένα σωρό μυστικά, δεν έχει ηθικούς ενδοιασμούς και σκέφτεται μόνο το καλό το δικό της και των παιδιών της. Δεν θα πω πολλά καθώς πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν διαβάσει/παρακολουθήσει την σειρά. Δίδυμος αδερφός την Σέρσει είναι ο Τζέιμι Λάννιστερ, ιππότης και ικανός πολεμιστής δεν έχει χάσει μάχη γιατί όπως υποστηρίζει «ξέρω να διαλέγω τους αντιπάλους μου» . Τέλος υπάρχει και ο Τύριον Λάννιστερ, αδερφός της Σέρσει και του Τζέιμι, γνωστός επίσης και ως καλικάτζαρος (είναι νάνος) αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες μέσα στην σειρά. Πανέξυπνος, πονηρός, και με μία αδυναμία στις γυναίκες, έχει καταφέρει να γλυτώσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις.
Οίκος των Stark.
Με έμβλημα τους τον Ανταρόλυκο και με το κάστρο τους στο Winterfell, έχουν τον χαρακτηρισμό «Οι Βόρειοι» . Ο Βασιλιάς, Ενταρντ Στάρκ είναι ικανότατος βασιλιάς που διοικεί το κάστρο του και όλα λειτουργούν ιδανικά. Παντρεμένος με την αδερφή της Λάισα (βλ. Οίκο των Arry) Κάτλυν έχουν μαζί 5 παιδιά. Τα προβλήματα για αυτούς αρχίζουν όταν πρέπει να μετακομίσουν στο κάστρο του βασιλιά για να γίνει ο Ένταρντ «Χέρι του Βασιλιά». Επίσης έχει έναν μπάσταρδο γιο τον Τζων Σνόου με τον οποίο τα νόμιμα παιδιά του έχουν πολύ καλή σχέση.

Οίκος των Targaryen.
Παλιά ήταν οι βασιλιάδες των 7 βασιλείων αλλά πλέον οι 2 που έχουν μείνει, ο Βισέρυς και η Νταενέρυς είναι κατατρεγμένοι καθώς πολλοί είναι αυτοί που τους θέλουν νεκρούς. Ο Βισέρυς το μόνο που θέλει είναι να πάρει πίσω τον Σιδερένιο Θρόνο. "Θα άφηνα ολόκληρη την φυλή να σε πηδήξει, τους 40.000 άντρες και τα άλογά τους μαζί, αν αυτό ήταν αναγκαίο για να πάρω πίσω τον θρόνο που μου ανήκει", δηλώνει ο εξόριστος πρίγκιπας στην αδελφή του. Αξίζει να σημειωθεί η τεράστια αλλαγή στον χαρακτήρα της Νταενέρυς στο πρώτο και στο τελευταίο επεισόδιο.
Μπερδεύτηκες? Αυτά είναι μια γεύση από τους χαρακτήρες που υπάρχουν μέσα σε κάθε επισόδειο.
Γιατί αξίζει να το δεις? Γιατί πρόκειται για αριστούργημα. Πολλοί χαρακτήρες, φοβερή σκηνοθεσία, απίστευτοι διάλογοι, πολλές μηχανουργίες και πολλά άτομα για να αγαπήσεις και να μισήσεις.
Γιατί να μην το δεις? Ίσως σε δυσκολέψουν τα πολλά ονόματα, οι πολλοί χαρακτήρες, και τι προϊστορία υπάρχει πριν απ τον πρώτο κύκλο.

Το σίγουρο είναι πάντως πως δεν θα βαρεθείς, απλά φρόντισε να θυμάσαι ποιος είναι ποιος, να θυμάσαι όσα περισσότερα ονόματα μπορείς και να είσαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Το φινάλε του πρώτου κύκλου της σειράς ήταν επικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου