Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Κακοποίηση των ζώων


"δεν μπορώ να μιλήσω για τον αυτό μου, εσύ είσαι η φωνή μου"

Τις τελευταίες εβδομάδες, κάθε μέρα διαβάζουμε και για ένα καινούργιο περιστατικό κακοποίησης ζώων. Αθώες ψυχές οι οποίες δεν φταίνε σε τίποτα και βασανίζονται- πολλές φορές μέχρι θανάτου- από αυτούς που θα έπρεπε να τους προστατεύουν, δηλαδή τους ανθρώπους.
Σε διάφορα περιστατικά, αυτοί οι "άνθρωποι" έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους σε βαρβαρότητα και αν και η νομοθεσία έχει αλλάξει http://www.interpet.gr/themata/nomothesia/nomothesia_themata/prostasia_zoon.htm
οι βασανιστές δεν πτοούνται. Πολλές φορές θέλουν να προκαλέσουν την κοινή γνώμη, είτε βιντεοσκοπώντας την πράξη τους, είτε ακόμα και μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (β λ, facebook).
Λόγω αυτών των περιστατικών, οι φιλοζωικές ομάδες, έχουν καταφέρει να σώσουν πολλά βασανισμένα ζώα και να τους βρουν μια οικογένεια που θα τα αγαπάει και θα τα φροντίζει. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μέλος τέτοιων οργανισμών για να βοηθήσει. Αν παρατηρήσετε βασανισμό ζώου, οικόσιτου και μη, αναφέρετε το γεγονός αμέσως στην αστυνομία.
Μη γυρίσετε την πλάτη στα πλασματάκια που μας χρειάζονται.
Δεν είναι θέμα φιλανθρωπίας ή ζωοφιλίας, αλλά είναι θέμα ανθρωπιάς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου