Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ομορφιές της Κεφαλλονιάς


Η Κεφαλλονιά θεωρείται αναμφισβήτητα ένα στολίδι του Ιουνίου. Μαγευτικές παραλίες, θεσπέσιο  φαγητό, υποδειγματική φιλοξενία.
Εύκολα προσβάσιμη με πλοίο από το λιμάνι της Πάτρας και της Κυλλήνης, αλλά και αεροπορικώς, καθώς το νησί διαθέτει αεροδρόμιο.
Όταν φτάσετε στην Κεφαλλονιά, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε μια από τις πιο ομορφότερες  παραλίες της Μεσογείου, το Μύρτο. Κολυμπώντας στα πράσινα νερά του, θα σας δώσει την αίσθηση εξωτικού νησιού.

Ο Μύρτος από ψηλά
  Επιλέξτε, έπειτα, την παραλία του Ξι, στο νότιο τμήμα του Ληξουρίου. Το Ξι είναι μια παραλία φτιαγμένη για οικογένεια, οργανωμένη, με θαλάσσια σπορ για μικρούς και μεγάλους και ειδικά σχεδιασμένο παιδότοπο μέσα στην θάλασσα για τους μικρούς της παρέας.

Η παραλία του Ξι
Για τους θαρραλέους, η καλύτερη επιλογή για παραλία δεν είναι άλλη από την πλατιά άμμο, δυτικά  του Ληξουρίου, μια παραλία προσβάσιμη με βάρκα ή κατεβαίνοντας εκατοντάδες σκαλιά! Παρόλα αυτά, η μοναδική εμπειρία που θα ζήσετε θα σας ανταμείψει!

Η πλατιά άμμος
Περιπλανηθείτε στα σοκάκια στο Αργοστόλι, πιείτε τον καφέ σας στην πλατεία, ακούγοντας μουσική από τους περιπλανώμενους μουσικούς. Θα σας δημιουργηθεί η αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα! Επίσης υπάρχει εύκολη πρόσβαση από το Αργοστόλι στο Ληξούρι με ferry boat, που κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο κάθε μισή ώρα.

Η πλατεία Αργοστολίου
Μέσα στις διακοπές σας στο νησί, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τον Άσσο και το Φισκάρδο, όπου θα απολαύσετε παραδοσιακές ψαροταβέρνες, απέραντο γαλάζιο και στιγμές απόλυτης χαλάρωσης.

Ο Άσσος

Το Φισκάρδο
Κανονίστε μια μέρα και επισκεφτείτε τις σπηλιές της Μελισσάνης, όπου, οργανωμένα, θα περιηγηθείτε  με βαρκούλες και  θα μείνετε άφωνοι με την πραγματική ομορφιά της φύσης.

Τα σπήλαια της Μελισσάνης
Τέλος, διαλέξτε ένα απόγευμα να πάτε στο μοναστήρι Κηπουραίων, όπου θα αντικρίσετε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της ζωής σας. 
Το ηλιοβασίλεμα από το μοναστήρι των Κηπουραίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου