Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

GLEE



Πρόκειται για μια μουσικοδραματικωμωδία που ξεκίνησε να προβάλλεται από το κανάλι FOX τον Μάιο του 2009 και σήμερα έκανε πρεμιέρα ο 3ος κύκλος. Η σειρά ακολουθεί μία ομάδα τραγουδιού ενός αμερικανικού γυμνασίου, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της ν' αποκτήσει κοινό και αναγνώριση σε εθνικό επίπεδο, με την παρότρυνση ενός καθηγητή.
Σε κάθε επεισόδιο βλέπουμε καινούργιες μουσικές χορογραφίες και φέτος παίζεται στις ΗΠΑ ο 3ος κύκλος. Η σειρά πέρυσι απέσπασε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το EMMY καλύτερης κωμικής/μουσικής σειράς, ενώ οι συντελεστές της, η πολυβραβευμένη Jane Lynch και ο Chris Colfer, κέρδισαν EMMY καλύτερης/ου συμπρωταγωνίστριας/συμπρωταγωνιστή σε τηλεοπτική κωμική σειρά αντίστοιχα.
Αν και το σενάριο δεν είναι το δυνατό σημείο της σειράς, τα εκατομμύρια των gleeks εξακολουθούν να παρακολουθούν με μανία κάθε επεισόδιο, να κατεβάζουν τα τραγούδια και να κάνουν sold out τις συναυλίες. Στους φανς συγκαταλέγονται και πολλοί καλλιτέχνες, που κάνουν ουρά για να συμμετέχουν και αυτοί σε κάποιο επεισόδιο. Έχει ήδη κάνει γκεστ εμφάνιση ο Neil Patrick Harris, η Gwyneth Paltrow, η Britney Spears και η Eve, αλλά και σταρ του Μπρόντγουεϊ σαν την Idina Menzel.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η 3η Season του Glee καλά καλά, και παρόλα αυτά η σεναριογραφική ομάδα έχει πάρει ήδη την έγκριση για την 4η Season από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox δικαίως βέβαια, μιας και το Glee, πρόκειται για την πιο επιτυχημένη σειρά Αμερικανικής παραγωγής των τελευταίων χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου