Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ


Πως να φτιάξετε σπιτικούς, νοστιμότατους λαχανοντολμάδες; Εύκολα, καθώς το μόνο που πραγματικά χρειάζεστε, είναι χρόνος!
Υλικά:
1 μέτριο λάχανο
μισό ή και λίγο παραπάνω κιλό κιμά.
1 κρεμμύδι
ρυζάκι μικρό
λίγο άνηθο
1 αυγό
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λεμόνι
λάδι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και το βράζουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα σε μια λεκανίτσα, βάζουμε τον κιμά, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αρκετό ρυζάκι, τον άνηθο, λίγο λάδι και αλάτι. Ζυμώνουμε καλά. Τραβάμε ένα ένα τα φύλλα από το λάχανο, τα κόβουμε στη μέση και τοποθετώντας μια κουταλιά από την γέμιση μας, τα τυλίγουμε. Βάζουμε τα λαχανόφυλλα που δεν θα χρησιμοποιήσουμε στον πάτο της κατσαρόλας, για να μην μας κολλήσουν. Έπειτα τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες μας στην κατσαρόλα, γεμίζουμε με νερό, ρίχνουμε λίγο λάδι και ανάβουμε την φωτιά. Προσοχή! Σκεπάστε τους λαχανοντολμάδες με 2 ή 3 πιάτα για να μην ανοίξουν. Τους αφήνετε για 1 ώρα, ενώ προσθέστε  νερό όποτε χρειάζεται.
Υλικά για την σάλτσα: Όταν είναι έτοιμοι οι λαχανοντολμάδες, βάζουμε λίγο από του ζουμί που έβγαλαν, προσθέτουμε ένα αυγό, αλεύρι, λεμόνι και ανακατεύουμε καλά!!!
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου