Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ 2,50 ΕΥΡΩ!


2,46 Ευρώ για την ακρίβεια θα πληρώνουν από εδώ και πέρα οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να προμηθευτούν με το πάσο τους. Και μάλιστα δεν θα τα δώσουν αυτά τα λεφτά στην σχολή τους ή έστω σε κάποιο κρατικό φορέα, αλλά στο Γερμανό τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων κινητής τεχνολογίας!
Το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, δικαιολογεί αυτή την κίνηση λέγοντας πως θέλουν να απαλλάξουν τις γραμματείες των τμημάτων από αυτή την εργασία. Οπότε, ας ιδιωτικοποιήσουμε και αυτό το κομμάτι και ας το δώσουμε σε ιδιώτες (οι οποίοι από όλη αυτή την ιστορία θα βγάλουν τζίρο πάνω από εκατομμύριο).
Το θέμα όμως δεν είναι τα 2,50 ευρώ και αν οι γραμματείες των τμημάτων δίκαια στερήθηκαν το αποκλειστικό δικαίωμα στο να εκδίδουν όλες τις φοιτητικές ταυτότητες. To θέμα είναι στο γιατί τα αποκλειστικά δικαιώματα να πάνε σε μια πολυεθνική. Γιατί δεν έδιναν τα δικαιώματα στους δήμους, στα ΚΕΠ ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο φορέα προκειμένου τουλάχιστον αυτά τα χρήματα να καταλήξουν στα πολυπαθή δημόσια ταμεία; Και στο κάτω κάτω της γραφής, ναι έχουν σημασία τα 2,50 ευρώ που ο φοιτητής αναγκάζεται να δώσει για να παραλάβει άκουσον άκουσον ένα ΚΡΑΤΙΚΟ έγγραφο!
Οπότε πρωτοετείς φοιτητές καλώς ήρθατε στη δημόσια και δωρεάν και παιδεία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου